Magyar találmányok Kínában

A Smart Hungary utazó kiállítás 2021 augusztusától Kína több városában mutatja be a magyar innováció kiemelkedő eredményeit.

A kortárs magyar innovációt és a termékeket gyártó magyar cégeket ismertető anyag először a 30 milliós Csungkingban szervezett Smart China Expón, Kína egyik legjelentősebb innovációs eseményén lesz látható. Az augusztus 23-25. között megrendezett EXPO 180 négyzetméteres magyar standjának központi elemeként szereplő anyag 22 kortárs magyar találmánnyal ismerteti meg a közönséget.

null

Az utazó kiállítás Csungking után több más technológiai és high-tech rendezvényen is vendégeskedik Kínában. Szeptemberben a Kína egyetlen „tudományos és high-tech város” címével büszkélkedő szecsuáni Mianyangban szervezett technológiai kiállításán lesz látható. Októberben a közép-európai innovációt támogató 2020-ban nyílt ningbói CEEC Innovációs Központban, majd a sanghaji INNOV4 rendezvényen valamint nemzeti ünnepünk alkalmából Jiaxingben láthatja a közönség.

null

A kiállítás 2021. július 5-én debütált a Külgazdasági és Külügyminisztérium éves tudománydiplomáciai értekezletén. A tárlat hét, mindennapi életünket átszövő téma (lakóhely, otthon, mobilitás, szabadidő, sport, mezőgazdaság, egészségügy) köré csoportosítva szemlélteti hazánk szellemi tőkéjét és tudásalapú gazdaságát. A számos tudásterületet ötvöző termékek bemutatják, hogyan kapcsolódik Magyarország a digitális forradalom, a fenntarthatóság és a személyre szabhatóság világszintű trendjeihez.