Magyar környezetvédelmi szolgáltató cég lépett be az indiai piacra

A Denxpert EHS& S Software Kft a nagykövetség segítségével indította útjára az innovatív környezet- és egészségvédelmi alkalmazását Indiában. 

Az Újdelhi Nagykövetség által 2021. március 25- én megrendezett sajtórendezvényen jelentette be a Denxpert EHS&S Software Kft megjelenését az indiai piacon. A Denxpert Kft. környezetvédelmi jogi megfelelőségi tanácsadási szolgáltatással és ehhez kapcsolódó alkalmazás fejlesztésével foglalkozik. A cég által kifejlesztett Denxpert Legal szoftvert már több mint 300 vállalatnál használják, elsősorban Európában, a környezetvédelemmel és egészségvédelemmel kapcsolatos szabályozás feltérképezéséhez és a jogszabályi előírások betartásához.

A jelentős sajtó- és szakmai érdeklődés mellett megtartott rendezvényen Király András László nagykövet, illetve Tania Friederichs, az Európai Unió Indiai Delegációjának kutatási és innovációs vezetője köszöntötte a résztvevőket. Subba Rao, a Chola MS Risk Services Limited vezérigazgatója, és Szücs Winkler Róbert, a Denxpert EHS&S Software Kft. menedzsere ismertették a szoftver alkalmazási területeit, előnyeit, majd a Birla Carbon Magyarország Kft képviselője számolt be szakmai tapasztalataikról.

Az esemény jelentős sajtó visszhangot kapott, több mint száz újság és hírportál, közöttük országos és helyi jelentőségű lapok adtak hírt a Denxpert Legal indiai bemutatkozásáról.

Az indiai piacra lépéshez a magyar cég helyi partnere a Chola MS Risk Services Ltd., amely a környezetvédelmi és munkabiztonsági terület piacvezető tanácsadója Indiában. Az indiai piacra történő bevezetés előkészítését az Európai Unió „Innowwide” innovációs programja támogatta.