Két magyar projekt Egyiptom legnagyobb kortárs művészeti fesztiválján

null

Egyiptom legjelentősebb nemzetközi kortárs összművészeti fesztiválján, a Downtown Contemporary Arts festival-on idén két magyar csapat is bemutatkozott a kairói Liszt Intézet közreműködésével.

Október 16-án volt a Kiégő Izzók kortárs vizuális műhely által életre hívott – NYX fantázianevet viselő – egyedülálló interaktív audiovizuális installációjának a megnyitója. Az Andristyák Marcell médiatervező által fémjelzett mű több különböző műfajt és technikát ötvöz. Az installáció a közönség mozdulataira interaktívan reagál, így a résztvevők aktív szereplőkké válhatnak.

Október 17-én az Iványos Ambrus író és Tóth Bálint építész által megálmodott „Hogyan tűnjünk el teljesen” (How to Disappear Completely) audió-sétát mutatták be. A MeetLab budapesti stúdiója által létrehozott applikáció segítségével a résztvevők egy fiktív történetet hallgathatnak meg, miközben a kairói Liszt Intézet székhelyétől indulva azokon a helyszíneken sétálhatnak keresztül, amelyekről a történet szól. Az applikáció a Fesztivál után is elérhető lesz a kairói közönség számára.