Először látható magyar kortárs művészet Peking utcáin

A kínai fővárosban először találkozhatnak a járókelők olyan köztéri tárlattal, mely külföldi alkotók munkáit mutatja be. A Pekingi Magyar Kulturális Intézet és a Pekingi Magyar Nagykövetség szervezésében megvalósult tárlat Kínában szokatlan megjelenési formában, óriásplakátokon, a művekbe ágyazott QR-kódokon keresztül hívja fel a figyelmet a kortárs magyar képzőművészekre és alkotásaikra.

Görög László - Fricska (részlet)

Görög László - Fricska (részlet)

A Hungarian StreetART címmel megrendezett tárlat 14 különböző stílusú művész egy-egy alkotásán keresztül enged bepillantást a kortárs magyar képzőművészetbe. Az eredetileg a Szentendrei Kulturális Központ által, Erdész László gondozásában létrehozott kiállítás Peking forgalmas városrészében, a Pekingi Magyar Nagykövetség épületén kapott helyet.

A havonta megújuló tárlaton Makó Judit Bali art című festményének QR-kóddal ellátott óriásplakátja mellett idáig Verebélyi Diana Teremtők, Görög László Fricska, Lukács Tibor Zenekar I., Kemény Zoltán To Man Ray III. című művét és alkotóját ismerhette meg a helyi közönség.

Verebélyi Diána: Teremtők

Verebélyi Diána: Teremtők

Az év második felében Asszonyi Tamás, Bihon Győző, Jávor Piroska, Szabó Tamás, Tzortzoglou Georgios, Balogh László, Regős István, Gulyás Andrea, Benkovics György és efZámbó István egy-egy művén keresztül ismerkedhet meg a pekingi közönség a magyar művészekkel és munkáságukkal.