Elindult a stockholmi magyar nagykövetség Podcast-sorozata Hidak címmel

2021 áprilisában a stockholmi magyar nagykövetség podcast sorozatot indított „Hidak – beszélgetések Magyarországot és Svédországot összekötő különleges emberekkel” címmel. 

A magyar-svéd diplomáciai kapcsolatok centenáriumi évében indított podcast célja újszerű módon bemutatni olyan emberek élettörténetét, akik munkájukkal, tevékenységükkel erősítik vagy színesítik a magyar-svéd kapcsolatokat.  

A stockholmi magyar nagykövetség közösségi oldalain (Facebook, YouTube csatorna) közzétett, majd a későbbiekben más portálokon (pl. Spotify, Soundcloud) is megjelentetni kívánt podcast beszélgetésekkel a képviselet a járványidőszak alatt is szeretne gazdag tartalmat nyújtani mind a svédországi magyaroknak, mind a fogadó ország közönségének, illetve az adott téma iránt érdeklődő magyarországi hallgatóságnak. A beszélgetések személyes hangvételűek, bepillantást adnak a múltba, egy-egy szakmai területbe, valamint további együttműködési lehetőségekbe

null

Az első két „Hidak” beszélgetés Borbás Istvánnal, Roy Andersson, az egyik leghíresebb svéd filmrendező operatőrével, illetve Palotai Gábor Stockholmban dolgozó grafikussal, a MOME címzetes egyetemi tanárával készült. A későbbeikben beszélgetést hallhatnak egyebek mellett Tóthné Horváth Eszterrel, a Move&Walk svéd cég megalapítójával, aki meghonosította a Pető Intézet kognitív fejlesztési módszereit Svédországban, Wácz Katalin holokauszt-túlélővel, aki Raoul Wallenbergnek köszönheti az életét, valamint Bihari Szabolccsal, a Svédországi Magyarok Országos Szövetségének és a Nyugat-Európai Országos Magyar Szervezetek Szövetségének elnökével.