Balázs János teltházas szólóestet adott Brüsszelben

2021. szeptember 7-én a Kossuth-díjas zongoraművész, Balázs János teltházas zongoraestet adott a brüsszeli szépművészeti palota koncerttermében, a BOZAR-ban. A koncerten Liszt Ferenc, Cziffra György és a művész saját improvizációi csendültek fel.

Balázs János zongorajátékát nem első alkalommal élvezhette a brüsszeli közönség. A zongoraművész a 2018-as sikeres szólóestje után tért vissza az európai fővárosba, a brüsszeli Liszt Intézet és az MVM CEEnergy Zrt. meghívására. 

null

A szeptember 7-i koncerten Fritsch László, az MVM CEEnergy Zrt. vezérigazgatója, valamint Kovács Tamás Iván Magyarország Belgiumba és Luxemburgba akkreditált nagykövete mondott köszöntőbeszédet. A brüsszeli magyar nagykövet beszédében kiemelte a magyar kultúra és a magyar művészek Európában betöltött szerepét, és elismerő szavakkal méltatta a Balázs János által vezetett Cziffra Fesztivált is.

A koncert előtt Balázs János látogatást tett a Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ Brüsszel épületében is.

A koncert előtt Balázs János látogatást tett a Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ Brüsszel épületében is.

Az eseményen részt vettek a brüsszeli diplomáciai testület tagjai az Európai Parlament képviselői. A koncertet ünnepi fogadás zárta, amelynek keretében lehetőség nyílt a szakmai és kulturális diplomáciai kapcsolatok elmélyítésére.

A Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ Brüsszel által szervezett koncert főszponzora az MVM CEEnergy Zrt. volt.