Orosz István

Dátum:  május 11. - június 23.
Helyszín:  Brüsszeli Magyar Kulturális Intézet
Treurenberg 10, 1000 Brüsszel

Orosz István fekete-fehér rézkarcait és anamorfikus műveit mutatja be a brüsszeli Magyar Kulturális Intézet május 11-én, a virtuális térben nyíló új kiállítása.

Orosz István: A gömb, 2010, rézkarc

Orosz István: A gömb, 2010, rézkarc

Orosz István grafikus több műfajban alkotó művész. Sok munkáján jelennek meg természettudományos, főképp a geometria és az optika köréből választott témák. Szívesen kísérletezik a perspektivikus ábrázolás túlzásaival, valamint az anamorfózis technikájának megújításával, melynek során úgy torzít el képeket, hogy csak bizonyos nézőpontokból, illetve tükröződő felületek közbeiktatásával kapjon értelmet a kép. Tagjai közé választotta az Alliance Graphique Internationale, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia, valamint a Magyar Művészeti Akadémia. 

Orosz István: Csiga, 2008, rézkarc

Orosz István: Csiga, 2008, rézkarc

A Brüsszeli Magyar Kulturális Intézetben látogatható kiállítás izgalmas betekintést nyújt Orosz István művészetébe. Az intézet Facebook oldalán tartott megnyitón dr. Kovács Tamás Iván, Magyarország belgiumi nagykövete köszönti a virtuális térben összegyűlt közönséget. Orosz István videó üzenetét követően a tárlatot a népszerű belga médiaszemélyiség, Dr. Dirk Huylebrouck, a lineáris algebra doktora, a Leuveni Katolikus Egyetem professzora nyitja meg.

A kiállítás az info@bmki.be e-mail címen történt regisztrációt követően 2021. június 23-ig látogatható.