Kiállítás Csungkingban a Visegrádi Együttműködés 30. évfordulójáról

Dátum:  április 23.
Helyszín:  Csungking Város Külügyi Hivatalának Díszterme
No. 57 Honghu East Avenue, Yubei District, Chongqing, China

A visegrádi együttműködés 30. évfordulója alkalmában magyar-cseh-lengyel együttműködésben nyílik fotókiállítás Csungkingban.

Visegrád madártávlatból (forrás: MTÜ)

Visegrád madártávlatból (forrás: MTÜ)

Magyarország Csungkingi Főkonzulátusának szervezésében, a csengtui lengyel és cseh főkonzulátusokkal együttműködve fotókiállítás nyílik a Visegrádi Együttműködés megalakulásának 30. évfordulója alkalmából. A Pekingi Magyar Kulturális Intézetben már sikerrel bemutatott V4 Üres Városok című fotókiállítás a V4-es országok koronavírus-járvány miatt kiürült fővárosait, azok kiüresedett utcáit és tereit, valamint a járványhoz kapcsolódó jellegzetes részleteket – például maszkot viselő vagy vírustesztelésre váró embereket – mutatja be, egyedülálló módon mesélve el a 2020-as év történetét.

Az ünnepélyes megnyitón beszédet mond Pesti Máté, Magyarország pekingi nagykövete, Grzegorz Morawski lengyel főkonzul, Katerina Vovkova cseh főkonzul és Csungking Város Külügyi Hivatalának vezetője. Az ünnepi fogadást zongorakoncert zárja, amelyen Liszt Ferenc, Frédéric Chopin és Bedřich Smetana műveit hallhatják a résztvevők.