Gyermekszívek megmentői címmel nyílt fotókiállítás Zágrábban

Dátum:  július 13. - augusztus 20.
Helyszín:  Zágrábi Magyar Kulturális Intézet
10000, Zágráb, Augusta Cesarca 10.

Magyar-horvát kardiológiai együttműködést bemutató kiállítás nyílt 2021. július 13-án a zágrábi Magyar Kulturális Intézetben. Őszi Szilvia fotóit augusztus 20-ig tekinthetik meg az érdeklődők. 

null

Dr. Prodán Zsolt kardiológus főorvos és a zágrábi KBC REBRO klinika munkatársainak tevékenységét bemutató fotókiállítás nyílt a Zágrábi Magyar Kulturális Intézetben. Az együttműködés keretében a felek több mint ötven súlyos szívrendellenességgel született gyermek életét mentették már meg. Dr. Prodán Zsolt a koronavírus-járvány idején is rendszeresen életmentő műtéteket hajtott végre Zágrábban és képezte a fiatal horvát szívsebészeket új sebészi technikákra.

A Külgazdasági- és Külügyminisztérium támogatásával megvalósult kiállítás megnyitóján dr. Drazen Belina zágrábi szívsebész méltatta az elismert magyar orvos munkásságát, valamint kiemelte a horvát-magyar kapcsolatok fontosságát.

A 20 éves Antonio Brzaj, a spliti Művészeti Akadémia hallgatója egy Liszt zongoraművet adott elő a megnyitón

A 20 éves Antonio Brzaj, a spliti Művészeti Akadémia hallgatója egy Liszt zongoraművet adott elő a megnyitón

Őszi Szilvia fotóit, amelyek a műtétek feszült pillanatait dokumentálták, nagy elismeréssel fogadta a közönség, köztük maguk az érintettek: jeles szakorvosok, műtött gyermekek és szüleik.