Dialógus az építészet megtapasztalásáról

Tombor Zoltán és Ralph Fischer közös kiállítása a Művésztalálkozások sorozatban

Dátum:  március 9. - április 9.
Helyszín:  Stuttgarti Magyar Kulturális Intézet
Christophstr. 7, 70178 Stuttgart

A stuttgarti Magyar Kulturális Intézet az elmúlt évek hagyományát folytatva idén is felkért egy német és egy magyar művészt, hogy közös kiállításon mutassák be alkotásaikat. A Művésztalálkozások sorozat március elején egyelőre online megnyíló kiállításán ezúttal Tombor Zoltán – a milánói és New Yorki-i vargabetű után ismét Magyarországon alkotó – fotóművész eddig fiókban pihenő, az épített környezetre reflektáló képei, és Dr Ralph Fischer galériatulajdonos fotóművész modernista ikonikus épületekről készült fényképei kerültek egymás társaságába.

null

A művészek alkotómunkájának közös metszete a Bauhaus, és azon belül is Moholy-Nagy László iránti tisztelgés. A kiállítás címét ezért Moholy németül megjelent könyvének egyik fejezetcíme inspirálta: Dialógus az építészet megtapasztalásáról.

A kiállítás a szerzők minden fotójáról rögzít egy-egy gondolatot, saját előadásukban. A felvételeket a falon elhelyezett információs táblák QR-kódjaira kattintva a látogatók is megtekinthetik, így nem csak a képek, de maguk a művészek is megszólalnak. Sőt, a tárlaton a szemlélők is beszédbe elegyedhetnek egymással, saját értelmezésük elmondásával maguk is párbeszédet folytathatnak az építészetről.