Történetek a Malomból

null

Jókai Mór mondta a magyar konyháról, hogy „nemcsak abban áll a magyar szakácsművészetnek a titka, hogy egyes ételeket milyen ízlésesen tud előállítani, hanem hogyan tálalja föl egymás után úgy, hogy az elköltött étel valósággal kívánja az utána következőt, s mikor már az ember azt hiszi, hogy egészen jóllakott, akkor hoznak megint valamit, amire azt kell mondani, hogy "de már ebből eszünk!"

Mi pedig ezzel tökéletesen egyetértünk, ezért egy rendhagyó videósorozatot indítottunk, mely a magyar ízek körül forog. De nemcsak egyszerű recepteket osztunk meg Önökkel, hisz azokat manapság bárhol el lehet érni. A Történetek a Malomból videósorozatunkban a magyar ételremekek mellett kultúrtörténeti köretet szolgálunk fel.

Ebben Novotny Antal segít bennünket. A Katlan Tóni Vendéglője a Malomhoz étterem séfje egy-egy jellegzetesen magyar íz mellé olyan történetekkel szolgál, melyek rávilágítanak nemzetközileg is ismert és kedvelt ételeink keletkezési körülményeire. A sztorik rávilágítanak többek közt arra is, hogy milyen hatásoknak és történelmi eseményeknek köszönhetően alakult ki konyhánk hagyományos ízvilága, de azt is megtudhatjuk, hogy néha milyen banális okhoz kötődik egy-egy nagyszerű konyhai innováció. Természetesen belekóstolunk a gulyás elkészítésének fortélyába, hisz az megkerülhetetlen, de ínyenc utazást teszünk a bőség konyhájának világában is, és az ínség kényszerkonyhájának üres lábosaiba is belemerítjük kanalainkat.

A gulyásról, pörköltről készült videót itt lehet megnézni:

Jó főzést, jó felfedezést, jó étvágyat!