Rofusz Kinga Otthon című szótlan könyve elérhető online a EuropeReadr platformon

Huszonhét irodalmi mű olvasható az év végéig a EuropeReadr platformon, amely arra invitálja a világ olvasóit, hogy értékeljék, gondolkodjanak és beszélgessenek a múltról, a jelenről, és arról a jövőről, amelyben élni szeretnének.

Nyisson fel egy könyvet egy szebb jövőért itt!

Az újonnan indított digitális Europe Readr platform az aktuális társadalmi kérdéseket juttatja el az olvasókhoz világszerte. Elmélkedésre ösztönöz arról a világról, amelyben élni szeretnénk. Ahogy a kurátor, Aljoša Harlamov fogalmaz: "az irodalom gondolkodásra ösztönző eszköz. És hogy az irodalomnak mint olyannak köze van a jövőhöz. Aki olvasóként nevelkedik, az gondolkodó emberként nevelkedik. Aki történetekkel és történetekben nevelkedik, az egy közösség tagjává nő fel".

Az EU tagállamokkal közösen tervezett, és az uniós intézmények - köztük az EUNIC tagjaként a Magyar Kulturális Intézetek Hálózata - által támogatott projekt kezdeményezője és koordinátora az EU Tanácsának szlovén elnöksége.

A hivatalos nyitórendezvényre 2021. július 14-én került sor a brüsszeli Polgárok kertjében David Sassoli, az Európai Parlament elnöke, Anže Logar, Szlovénia külügyminisztere és Gitte Zschoch, az EU Nemzeti Kulturális Intézetek igazgatója részvételével.

A projekt magyar résztvevője Rofusz Kinga Otthon című „szótlan” könyvével.

A szerzőről

Rofusz Kinga 1970-ben született Budapesten. A Magyar Iparművészeti Főiskola animációs szakán és mesterképző kurzusán végzett. Illusztrátor, animációs filmes és bábszínházi tervező.

A könyvről

A képeskönyv hőse egy kisfiú, akinek egy nap új otthonba kell költöznie, mivel szülei eladták a házat, ahol addig élt. Szívmelengető történet a kötődésről, a búcsúzásról, a veszteségről, és a vágyakozásról. Ezen felül a változás elfogadásáról és az új, biztos menedék kereséséről. Mindez és még sok más, amit kizárólag bájos illusztrációk révén közvetít a szerző.