Bergendy Péter: Post Mortem

null

Bergendy Péter Post Mortem című thrillerjének belgiumi premierjére a Brüsszeli Nemzetközi Fantasztikus Filmek Fesztiváljának Európai Méliès versenyében kerül sor. 
A fesztivál 39. kiadására online kerül sor: a fesztiválra beválogatott filmek egy erre az alkalomra létrehozott streaming platformon keresztül tekinthetők meg. 
A BIFFF 2021. április 6. és 18. között kerül megrendezésre; 48 nagyjátékfilmet és 63 rövidfilmet nézhetnek meg az érdeklődők.

Post Mortem, HU, 2021, r. Bergendy Péter, 115 ’, horror, thriller

Az első világháború és a spanyolnáthajárvány pusztítása következtében számtalan kísértet reked a világunkban. 1918 fagyos telén Tamás, a fiatal post mortem vándorfotós a tízéves kislány, Anna hívására eljut egy kis faluba, amelyet megszálltak a kísértetek. A különös, természetfeletti jelenségek arra sarkallják a fotóst, hogy a rendelkezésére álló felszerelés segítségével kiderítse, hogy mit akarnak a kísértetek. Anna a veszélyeken át is végigkíséri Tamás izgalmas nyomozását, miközben a kísértetek egyre dühödtebben rombolnak maguk körül.

A Méliès Nemzetközi Fesztiválszövetség célja az európai film és filmgyártás népszerűsítése. A MIFF 19 fesztivál képviseletével az európai kontinensen, valamint Ázsiában, Észak-Amerikában, Latin-Amerikában és a Közel-Keleten működő partnereivel, illetve a mintegy 800.000 nézőből álló közönségével az egyik legfontosabb és leghatékonyabb eszközévé vált az európai fantasy filmipar eredetiségének és kreativitásának elősegítésének. Az 1996 óta létő Méliès d'Or-díj egyedülálló verseny: ez az egyetlen verseny, amelyet Európában együttműködő fesztiválok szerveznek. A versenyre játék- és rövidfilmek egyaránt jelentkezhetnek.

null