Urban Stories- SÓTI THEA & JONAS ENGELS KONCERTJE

Dátum:  június 30.
Időpont: 19:30
Helyszín:  Balassi Intézet
1000 Brüsszel, Treurenberg 10.
null

2018. június 30. 19.30 óra

URBAN STORIES –Sóti Thea & Jonas Engels koncertje

A Librebook a Balassi Intézettel közösen bemutatja az Urban Stories elnevezésű koncertet, mely a magyar new-age vokalista, Sóti Thea, valamint a német szaxofonos, Jonas Engel közös produkciója.

Az Urban Stories a városi környezetre épít, valamint a nagyvárosok történeteire és hangzásvilágára. Az énekre és szaxofonra írt dalok a városi közeg történeteit, valamint zaját épitik a hangzásvilágba. A város, mint kulcsfontosságú környezet, szerves része a zenének. A két művész állandó jelleggel keres új és addig ismeretlen helyszíneket koncertjeikhez, céljuk megváltoztatni az élő zenéről alkotott képzeteket, szélesebb közönséget elérve. A zene a városra refektál, ám egyúttal tükrözi a művészek zenei hátterét is : a dalok improvizációra épülnek, melyek úgy a dzsessz, mint művészi zene elemeit tartalmazzák,

Nagy hangsúly kerül a dalszövegkre is, mivel a költészet az Urban Stories másik kulcsfontosságú eleme. Előadásmódjuk bátran nevezhető a new-age kamarazenei élménynek, mely városi környezetben összpontosul.

SÓTI THEA

New-age énekes, kísérleti-zenei előadó, valamint zeneszerző, jelenleg a németországi Kölnben él. A magyar származású , Szabadkán (Szerbia) született énekesnő dzsessz énekeklést, valamint zeneszerzést tanult a németországi Berlinben, Hannoverben és Kölnben, valamint a svájci Luzernben. Fő célja az emberi hang hangszerként történő alkalmazása, valamint a szabad improvizációra alapuló struktúrák vegyítése, szabados művekkel, nagy-, illetve kistagú együttesek számára egyaránt. Bátor és rendíthetetlen hangként tartják számon, a kreatív dzsessz, a modern popzene, az avant-gard költészet és az improvizatív zene határán mozog. Az táncosokkal létesített interdiszciplináris projektjei mellett örömét leli a nyelv, valamint a hangzás és szöveg határvonala mentén húzódó projektekben. Érdeklődése a közelmúltban az előadói és hangzásbeli installációk felé tolódott. Zeneszerzőként számos nagytagú zenekarral dolgozott együtt, úgy mint a Modern Art Orchestra, a Daniel Sebastian Scholz Big Band, a Subway Jazz Orchestra, a Fette Hupe, a Cherry Tree Orchestra és a Tonhallen Orchestra. Emellett alapító tagja az európai zeneszerzői közösségnek, a Sung Soundnak, valamint társ-kurátora a Stimmungen elnevezésű kísérleti koncertsorozatnak, a Loft Cologneban.

JONAS ENGEL

A német szaxofonos a fiatal kölni dzsessz színtér izgalmas hangjának számít. Az éles és erőteljes hangásáról ismert zenész kiterjedt technikákat alkalmaz. Kölnben tanult Roger Hanschellel, Claudius Valkkal, Frank Gratkowskival, valamint Torben Snekkestad-dal Koppenhágában, emellett számos díjat elnyert csapatban és egyénileg a Youth Jazz Awardson. Tagja volt a Jiggs Whigham és Niels Klein által vezetett, világhírű német nemzeti dzsessz zenekarnak (BuJAzzO). Az Own Your Bones nevű együttes frontembere, mely kvartett célja, hogy bátran kiaknázzák a két szaxofonra komponált hangzásban rejlő lehetőségeket. Engel másik projektje a számos sikert elért dzsessz trió, a Just Another Foundry, mely számos európai díjat zsebelt be a dzsessz műfajában. Turnék sora Európa, Dél-Amerika, a Közel-Kelet, Kína, valamint Délkelet-Ázsia területén.

 

Sóti Thea (ének) és Jonas Engel (szaxofon)

2018. június 30. 19.30 óra

Librebook

Chaussée de Wavre 128

 

A koncert a Librebook Európai sztorik és könyvek projektje keretén belül valósul meg.

https://www.librebook.eu/