Puskás Hungary - filmvetítés

Dátum:  június 12.
Időpont: 19:00
Helyszín:  Instituto Cervantes
1050 Brüsszel, Avenue Louise 140
null

"Öcsi népi hős, mesebeli legkisebb fiú" (Élet és Irodalom)

A spanyolok és magyarok között talán a legerősebb kapocs Puskás Ferenc, a futball legenda, aki a magyar válogatottal elért sikerek mellett 1958 -1966 között 180-szor öltötte magára a világ egyik, ha nem a legismertebb klubjának, a Real Madridnak a mezét.

A Balassi Intézet, a brüsszeli Magyar Nagykövetség kulturális szolgálata és az Instituto Cervantes a közelgő labdarúgó-világbajnokságra készülve és az évszázad mérkőzésének 65 éves évfordulója alkalmából június 12-én 19 órától, levetíti a Puskás Hungary (2009) című dokumentumfilmet.

Az Almási Tamás dokumentumfilmje a legismertebb magyarról egy megindító alkotás. A nézők megismerhetik Puskás életének legfontosabb eseményeit, a rendező ítélkezés nélkül, majdhogynem csodálattal mutatja be a futballista életét. A film egy hőstörténet és egy szomorújáték egyszerre, megható és elgondolkodtató. Az archív felvételek és interjúk tökéletesen mutatják be Puskás életét egészen az utolsó pillanatokig. A Puskás Hungary egy megkapó, izgalmas ábrázolása Puskás Ferencnek, egy kispesti gyereknek, aki a „futballgalaxis legfényesebb csillagává vált.

Dátum: június 12. 19 óra

Hely: Instituto Cervantes, Avenue Louise 140, 1050 Brüsszel

EREDETI HANG, ANGOL FELIRAT

TOVÁBBI INFO & REGISZTRÁCIÓ