DocNomads rövid dokumentumfilmek Magyarországról

Dátum:  március 27.
Időpont: 19:00
Helyszín:  Balassi Intézet
1000 Brüsszel, Treurenberg 10.
null

Időpont: 2018. március 27., 19:00

DocNomads rövid dokumentumfilmek Magyarországról

A DOC NOMADS Erasmus Mundus közös mesterképzési program egy olyan kétéves, nemzetközi posztgraduális mesterprogram, amely a dokumentumfilmkészítésre összpontosít és amelyet három kiemelkedő európai egyetem társulása működtet három országban: Portugáliában, Magyarországon és Belgiumban.
A diákok lehetőséget kapnak különböző kulturális környezetekbe belemerülni, hogy megtanulják, hogyan használják fel a képességeiket a szokásos társadalmi kontextusukon kívül, és felfedezzék saját, önálló történetmesélési metódusaikat úgy a formát mint a tartalmat illetően.
A vetítés során hét dokumentumfilmet láthatnak a nézők, amelyeket 2015-től 2017-ig Magyarországon gyártottak nemzetközi filmkészítők, összesen 14 különböző országból. A filmkészítők egy része is jelen lesz a vetítésen, amelyet a velük való beszélgetés követ.

A filmekről:

HA BOR 32520 | 2017 | 11 perc
dir. Mate Fuchs, Aylin Gokmen, Khosro Khosravi, Angie Obeid,
Egy magyarországi kisvárosban Ferenc repülőgépmodellek készítésével próbál dacolni az idő múlásával.

NADIR | 2017 | 10 perc
dir. Pedro de Filippis
Egy budapesti csillagvizsgálóban egy asztrofizikus eltervezi hogy holdra száll. Saját kis kupolájában a mikrouniverzum makróvá válik, teret adva a tervei megvalósulásának.

DOMBOLDALI PORTRÉK 2016 | 11 perc
dir. Tami Bartincki, Nico Forero, Kathy List és Yamil Rodriguez
Kazincbarcika dombjait különböző cigány családok lakták be az elmúlt évtizedekben. Sokéves történetük ellenére ezeknek a családoknak nincsenek képeik magukról. Most nagyon izgatottak, hogy elmesélhetik történeteiket.

Valamint négy további dokumentumfilm, amelyek szintén Magyarországon készültek: egy érzéki betekintés egy fémműhelybe, egy szülõközpontban tett meghitt látogatás, egy különös portré egy táncoktató ikerpárosról, és egy kényelmes “hajókázás” egy termálfürdőben.

A filmek eredeti nyelven, angol felirattal láthatóak.
http://www.docnomads.eu/

Regisztráció: ITT!

null