COVID-19 világjárvány. Dr. Galgóczi Ágnes és Dr. Jakab Ferenc előadása az állatokról emberekre terjedő vírusokról és a vakcinákról

Dátum:  november 10.
Időpont: 18:00
Helyszín:  Liszt Intézet Brüsszel
Treurenberg 10, 1000 Brüsszel
null

Dr. Galgóczi Ágnes: Vakcinák és vakcina engedélyezés Magyarországon

Dr. Galgóczi Ágnes népegészségtan szakorvos, jogász, jelenleg a Nemzeti Népegészségügyi Központ Járványügyi és Infekciókontroll Főosztályának osztályvezetője. Galgóczi Ágnes az elmúlt évben többször tűnt fel az Operatív Törzs sajtótájékoztatóin, ahol beszámolót tartott a magyarországi járványhelyzetről és az oltási programról egyaránt. Galgóczi Ágnes a járványügyön belül, a magyarországi nemzeti immunizációs program működtetésén és fejlesztésén dolgozik a védőoltások elkötelezettjeként. Galgóczi Ágnes előadásában beszámol a vakcinákról, azok engedélyezéséről és a vakcinatípusokról egyaránt.

Prof. Dr. Jakab Ferenc: Állatokról emberekre terjedő vírusok

Prof. Dr. Jakab Ferenc magyar virológus professzor, a Koronavírus-kutatási Akciócsoport vezetője a 2020-as magyarországi COVID-19 járvány idején. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar tudományos dékánhelyettese, a Szentágothai János Kutatóközpont tudományos titkára és az intézményben működő, legmagasabb biobiztonsági szintű Nemzeti Virológiai Laboratórium vezetője. Jakab Ferenc Virológiai Kutatócsoportjában az állatokról emberekre terjedő vírusokat, úgynevezett virális zoonózisokat kutatja. Előadásának célja, hogy minél többen megismerjék a COVID-19 vírus jellemzőit és az ezzel kapcsolatos kutatások eredményét.

A Magyar Tudomány Ünnepe keretében, a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával valósul meg az esemény.

Az előadás nyelve angol.