Gyereket a magasba Szlovákiában is!

Dátum:  április 29.
Helyszín: 

Idén a Pozsonyi Magyar Intézet is csatlakozik a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Gyereket a magasba! elnevezésű kezdeményezéséhez. Az előző évben több mint tízezren vettek részt a kampányban és emelték fel gyereküket egy időben, jelezve, hogy a gyermek az élet nagy ajándéka, örök érték.

A koronavírus okozta helyzetben különösen fontos a családok támogatása, a mellettük való kiállás. A szervezők szerint a karantén, bár nagyon megnehezíti a mindennapokat, nem lehet akadálya a vidámságnak, az összetartozás kifejezésének. Az esemény célja mosolyt varázsolni a távol lévő nagyszülők vagy más családtagok arcára is.

A kialakult járványhelyzetre való tekintettel idén online kerül megrendezésre az évről évre egyre több résztvevőt megmozgató országos gyerekemelő akció, amelyhez szeretnénk, ha minél több határon túl élő család is csatlakozna. Az eseményen bárki könnyen részt vehet, elég feltölteni a gyerekemelésről készült otthoni fotót vagy videót a közösségi felületekre, és ott ellátni a #gyereketamagasba hashtaggel.

A Böjte Csaba ferences szerzetes fővédnökségével megvalósuló eseményt ismert sportolók, művészek és tévés személyiségek is támogatják részvételükkel: 2020. április 29-én 10 óra 40 perckor induló Facebook-bejelentkezéssel saját otthonukban emelik magasba gyerekeiket. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Facebook-oldalán jelentkező élő műsor házigazdája Takács Bence műsorvezető lesz, aki otthonaikban szólítja meg a gyerekük emelésére készülő sportolókat, tévéseket, hírességeket.

Kedves érdeklődők, csatlakozzatok!