My Unique Artist

Dátum:  május 1. - május 31.
Időpont: 10:01
Helyszín:  Online
Online

A EUNIC Berlin online sorozata egy hónapon keresztül más és más európai kortárs videoművész alkotásait mutatja be. Magyarországot Szabó Eszter képviseli. 

null

Az európai kulturális intézetek berlini hálózatának kortárs európai művészeket bemutató online sorozatával egyrészt a kulturális élményekre vágyó közönséget kívánja megszólítani, másrészt az iránti reményét fejezi ki, hogy már nem kell sokat várni a művészekkel és műalkotásaikkal fizikai térben megvalósuló találkozásra. A sorozatban május 26-án Szabó Eszter animációs művész Dispenser of Delights című videómunkáját láthatjuk.

Szabó Eszter Budapesten él és dolgozik. 2006-ban diplomázott a Magyar képzőművészeti Egyetem festő szakán, majd 2016-ban a Le Fresnoy École Internationale des Arts Contemporains-ban szerzett diplomát. Számos workshopon és rezidencia programon vett részt, többek között a Salzburgi Nyári Akadémián Shirin Neshattal, Bielefeldben az Artist Unlimiteddel, valamint New Yorkban a Triangle Arts szervezésében. Munkái világszerte szerepeltek neves kiállításokon, pl. Párizs, Brüsszel, New York, Barcelona, London, Róma, Salzburg. Műveit a Collegium Hungaricum Berlinben szintén több ízben láthatta a közönség.

Szabó Eszter munkái többnyire nem-narratív videók, saját rajzainak és festményeinek animált változatai. Dispenser of Delights című videója a csodavárás témájával foglalkozik. Kimerült, apatikus szereplői 3D hátterek előtt végeznek öngyógyító rituálékat. Az animált hátterek textúrája valódi online ingatlanhirdetések fotóin alapszik, pontos betekintés engedve egy-egy tipikus magyar otthon belső terébe. A szereplők mozdulatai és az ismerős szobabelsők egyfajta fennkölt szépség lenyomatát őrzik. A videó a Nyitnikék című projekt keretében két áprilisi hétvégén (április 9-11. és 16-18.) kivetített formában a CHB homlokzatán is látható volt.