Kurtág 95 | Ligeti – Kurtág – Eötvös

Ligeti – Kurtág – Eötvös

Dátum:  február 18.
Időpont: 18:30
Helyszín:  Budapest Music Center
online

Kurtág Györgyöt korunk legnagyobb kortárs zeneszerzői között tartják számon, aki félreismerhetetlen tömörségű remekműveiben alig néhány hanggal képes megragadni a végtelent.

2021. február 18-21. között a magyar zenei élet három legfontosabb intézménye - a Budapest Music Center, a Liszt Ferenc Zeneakadémia és a Művészetek Palotája - élő online koncertsorozattal ünnepli a zeneszerzőt 95. születésnapja alkalmából. A BMC Records születésnapi ajándékként egyik legnehezebb művének, a Bornemisza Péter mondásainak új felvételével köszönti Kurtágot.

Fotó: Huszti István/BMC

Fotó: Huszti István/BMC

2021.02.18 | 19:30 | Budapest Music Center
Ligeti – Kurtág – Eötvös

A BMC kamaraestéjén az UMZE Kamaraegyüttes Kurtág, Ligeti, valamint az Eötvös Péter Alapítvány mentorprogramjában résztvevő kortárs zeneszerzők műveit adja elő. Kurtágtól a csak ritkán hallható pas à pas – nulle part ciklus és a Négy Akhmatova költemény című szerzemény hangzik el, a koncerten Eötvös Péter, Vajda Gergely, Rajna Martin és Jonas Bürgin vezényelnek.

https://bmc.hu/programok/kurtag-95-generaciok-talalkozasa-ligeti-kurtag-eotvos

Az eseménysorozat a Budapest Music Center szervezésében, a Liszt Ferenc Zeneakadémiával és a Művészetek Palotájával együttműködésében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.