Hollow & Omsk Social Club :// Sprawled Soilware

Dátum:  április 27.
Időpont: 16:00
Helyszín:  Online
Telegram

A budapesti Hollow és a berlini Omsk Social Club művészkollektíva az idei év első szuperholdja alkalmából képzeletbeli sétára invitálja a közönséget. A Sprawled Soilware interdiszciplináris művészeti projekt egyesíti a szerepjátékot és a számítógépes botok működési mechanizmusát a barangolás mindannyiunk által ismert gyakorlatával. Az így létrehozott immerzív befogadói élmény egy közkedvelt telefonapplikáción keresztül érhető el. 

null

A 2021-es év legnagyobb teliholdját április 27-én és május 26-án figyelhetjük meg. Ezeken a napokon a Hold mintegy 30 ezer kilométerrel közelebb kerül a Földhöz, mint az év többi napján. Ennek következtében a Hold gravitációs vonzása felerősödik, ami szökőárat és más szokatlan természeti jelenségeket is kiválthat. A szuperhold spirituális körökben is különleges jelentéssel bír.

A Hollow (korábbi nevén Szeri-Páll-Muskovics) és az Omsk Social Club kollektíva a sötét ismeretlen szerves és szervetlen mélységeit kutatja együttműködése során. A kortárs tánc, a zene, a költészet, a kiterjesztett valóság és valós idejű játék (real game play) eszközeit vegyítve konszenzuális hallucinációt hoznak létre. Multimediális performance-projektjük a résztvevőket elmélyedésre, elidegenésre vagy akár a két élmény együttes megtapasztalására hívja.

A Sprawled Soilware című interdiszciplináris művészeti projekt a kószálás jól ismert gyakorlatát szerepjátékkal és chatbot kísérőkkel kiegészítve nyújt egy kiterjesztett, immerzív élményt. Szürreális bio-technológiai tájakra vezeti a felhasználót, ősi hibridekhez és olyan kérdésekhez, mint hogy kinek van hatalma valóságot teremteni.

A Sprawled Soilware a Collegium Hungaricum Berlinben indult Montag Modus performance-sorozat „Ecology of Attention“ projektje keretében valósult meg.

A mű április 2021. április 27-től, a rózsaszín szuperhold megjelenésétől számítva két évig lesz elérhető.

A projekt a magyarországi Sín Művészeti Központ és a németországi interdiszciplináris programsorozat, a Montag Modus együttműködésében jött létre a Goethe Intézet Koprodukciós Alapjának támogatásával.

Partnerek: Katlan Group, Divadlo X10, art quarter Budapest, Collegium Hungaricum Berlin.