Budapest-Berlin-Taiwan Express

Dátum:  január 23.
Helyszín:  Collegium Hunagricum Berlin
Dorotheenstr. 12, 10117 Berlin

A Budapest-Berlin-Taiwan Express különleges projekt az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány életében, hiszen egyszerre mutathat be fiatal magyar zeneszerzőket és egy tehetséges taiwani szerzőt és a darabok is az alapítvány felkérésére készültek, így hozzájárulva új művek létrehozásához. A program Budapesten, Berlinben és Taiwanban is bemutatásra kerül. Ez a kontinenseken átívelő nemzetközi kooperáció hűen képviseli az alapítvány és az alapító, Eötvös Péter szándékait.

Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány egyik legfontosabb feladatának tekinti a fiatal kortárs zeneszerzők támogatását és bemutatását. Elengedhetetlen, hogy a közönség a saját korát megismerje a zenében is, ugyanúgy, ahogyan az építészetben, a képzőművészetekben és a kor technikájában ez napi természetességgel működik. Szeretnénk erősíteni a közönségben a kortárszene természetes befogadóképességét, és elősegíteni, hogy a kortárszene a szórakoztató funkcióján túl visszakapja a társadalmi közösségképző funkcióját is. A zene kommunikáció, információ, a tartalma és technikája jelen idejű, ugyanúgy, mint életünk minden más területén. Itt lenne az ideje, hogy a kortárs zene kifejezésből a kortárs szót elhagyjuk, maradjon a zene és a minőség. Az alapítvány nagy hangsúlyt fektet az ismeretterjesztésre és a kommunikációra, hogy a kortárs zenei élet újdonságai szélesebb rétegekhez juthassanak el.

Közreműködik: UMZE Ensemble (Nevelő János, Krúlik Eszter, Kiss Katalin, Szűcs Péter, Duleba Lívia, Kiss Péter, Zétényi Tamás, Osztrosics Éva)

Vezényel: Horváth Balázs

Program:

Futó Balázs: Showdown
Tornyai Péter: New Anamorphoses
I-ly Cheng: TRACE

Együttműködő partnerek: Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány, Kunststiftung NRW

A belépés ingyenes.