Az osztrák irodalom éjszakája a Wannsee partján

Dátum:  június 30.
Időpont: 17:00
Helyszín:  Literarisches Colloquium Berlin
Am Sandwerder 5, 14109 Berlin
Ausztria a 2023-as Lipcsei Könyvvásár díszvendége

Ausztria a 2023-as Lipcsei Könyvvásár díszvendége

Az osztrák irodalom éjszakája a Wannsee partján

Ausztria a 2023-as Lipcsei Könyvvásár díszvendége. A "meaoiswiamia", azaz "több mint mi" mottóval az LBM 23 vendégország projekt Ausztria a nemzetközi olvasóközönség figyelmét a sokszínű könyvszcénára irányítja.

Ha ezt az éjszakát az osztrák irodalommal a Literarischen Colloquiums Berlin kertjében töltjük a Wannsee partján, megtudhatjuk, hogy a délkelet-európai régió nemcsak történelmileg kapcsolódik szorosan Ausztriához, hanem a Lipcsei Könyvvásár egyik fő régiója is. Az est vendégei tehát olyan szerzők, akik Ausztriában, illetve a szomszédos országokban élnek.

A Tanja Maljartschuk és Teresa Präauer (moderátor: Katja Gasser, a Guest Country Project Austria művészeti vezetője), Barbi Marković és Goran Vojnović, valamint Kiss Noémi és Robert Prosser részvételével zajló beszélgetések irodalmi és politikai kérdésekkel egyaránt foglalkoznak, méghozzá az irodalom lehetőségeinek kérdésével háborús időkben. Az estet zeneileg a 4675 osztrák jazz duó kíséri.

Az Osztrák Kulturális Fórum Berlin, a TRADUKI és a Berlini Irodalmi Kollokvium rendezvénye.
A berlini SKICA - a berlini Szlovén Kulturális Információs Központ és a Lipcsei Könyvvásár vendégországa együttműködésében.