A boldogság szigetei | Finisszázs és filmvetítés

Dátum:  augusztus 19.
Időpont: 16:30
Helyszín:  Collegium Hungaricum Berlin
Dorotheenstr. 12, 10117 Berlin

A boldog(talan)ság szigetei

18:30 - Vezetés a Boldogság szigetei | Best of Esterházy Art Award kiállításban magyar borok kíséretében

A karantén alatt érezhetővé vált: mindannyian szigetek vagyunk. Egyedül, magunkra maradva, körülöttünk a végtelen óceán. Sok művész számára éppen ez az állapot jelenti a normalitást. Az utóbbi hónapok történései valójában arra mutattak rá, hogy a társadalomtól való elzárkózás akár pozitív hatással is lehet az egyénre, sőt, utat nyithat akár a boldogság felé is. A Boldogság szigetei című kiállítás ezt a dinamikát járja körül hat kortárs alkotó szemszögéből.

Kiállító művészek: Csató József, Makai Mira Dalma, Nagy Imre, Nemes Márton, Puklus Péter, Tranker Kata
Kurátor: Vitus Weh | NOW Esterhazy Contemporary 

19:00 - Filmvetítés

Éden (r.: Kocsis Ágnes, 2020, 153 min, mb. fel.)

Éva különös betegségben szenved. Allergiás mindenfajta kémiai anyagra, a légszennyezésre, a rádióhullámokra és az elektromágneses mezőkre, így teljes izolációban éli életét mindenféle fizikai konaktust mellőzve. A pszichológus András feladata, hogy kiderítse, vajon Éva betegsége valós, vagy mindössze a képzeletében létezik.

A vetítésre augusztus 19-én 19:00 órától a Collegium Hungaricum Berlin épületében és online egyaránt sor kerül. A film megtekintéséhez szükséges kódot a „CHB Filmklub online” Facebook csoportban tesszük közté röviddel 19:00 óra előtt. A film öt órán át, augusztus 19. éjfélig lesz elérhető.

A részvétel ingyenes.