MCC Középiskolás Program

Mathias Corvinus Collegium - Középiskolás Program
Jelentkezési határidő: 2021.01.31.

A Mathias Corvinus Collegium középiskolásoknak szóló programja egyedülálló módon ingyenes online társadalomtudományi képzést kínál olyan motivált középiskolás fiatalok számára, akik az átlagnál olvasottabbak, tájékozottabbak szeretnének lenni és érdeklődnek a XX. és a XXI. század legfontosabb társadalmi, gazdasági, politikai eseményei iránt.

A képzésben részt vevő diákok tudományos igényű tanulmányok, videóelőadások segítségével ismerkedhetnek meg a jelenkor legaktuálisabb és legérdekesebb társadalmi, gazdasági problémáival. Mindeközben tagjaivá válnak egy azonos korú fiatalokból álló, intelligens közösségnek, amelynek rendkívüli hatása lehet gondolkodásuk fejlődésére, világszemléletük alakulására.

A Collegium Középiskolás Programjának célja, hogy a benne részt vevő diákok anyagi helyzetüktől függetlenül a lehető legszínvonalasabb képzésben részesülhessenek, valamint a kurzusoknak és szombati tréningeknek köszönhetően jelentős előnyhöz jussanak az érettségi vizsgáik sikeres teljesítésében. A programtagok nagyobb eséllyel kerülhetnek be a Collegium Egyetemi Programjába. A KP-ba külhoni magyar diákok jelentkezését is várjuk.