Szabó Madga: Katalin utca - könyvbemutató

Dátum:  május 21.
Időpont: 12:00
Helyszín:  Online
Facebook Live
null

A Collegium Hungaricum és a Štrik kiadó szeretettel meghívja önöket Szabó Magda Katalin utca c. könyve szerb fordításának bemutatásrára. A könyvről Marko Čudić fordító, és Ljubica Pupezin, a Štrik szerkesztője tartanak előadást és beszélgetést.

Az eseményt május 21-én 14:00-kor, online tartjuk, a Facebook Live-on keresztül lehet becsatlakozni, a Collegium Hungaricum oldalán kersztül.

A könyvről:

Egy csendes budai utca, ahonnan a Dunára látni. Itt él három szomszédos házban három baráti család: a fogorvosék lányukkal, Henriettel, az özvegy őrnagy házvezetőnőjével és fiával, Bálinttal, és a kiváló tanár feleségével meg két lányával, Irénnel és Blankával. A gyerekek nem csak játszótársak, bonyolult és ellentmondásos szálak fűzik össze őket.

Mint jelkép, a Katalin utca az ártatlan és romlatlan gyermekkor, a bűntelen ifjúság szimbóluma. Ezt az idilli világot rombolja szét a történelem, a Horthy-korszak, majd a háború durva valósága, amelyben elsüllyed ház, utca, ország, minden nemes emberi érzés, még a szerelem is.