Pulai Árpád: Introspekció

Dátum:  július 21. - augusztus 9.
Időpont: 16:00
Helyszín:  Laza Kostic kulturális központ galériája
25000 Zombor, Laze Kostića 5.

Pulai Árpád gyapjúszobrai.

A fényképeket készítette: Milan Đurđević

Pulai Árpád (Verbász, 1986) 2012-ben szerzett oklevelet a belgrádi Iparművészeti Egyetem textiltervezői szakán. Kosztümök patinázásával foglalkozik a filmprodukciók részére. Több rangos díjat kapott, többek között 2013-ban kiérdemelte a 45. Májusi kiállítás nagydíját a “Hőkezelt textilből készült válaszfal” c. munkájáért, 2017-ben pedig elnyerte aa Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti díjat. Alkotásai megtalálhatók a péterváradi Atelje 61 műteremben, valamint Nišben, a Modern Képzőművészeti Galériában. Alkotásaiban túlnyomórészt szociológiai témákkal foglalkozik és a természetes anyagok és a hulladékanyagok újrafeldolgozásának a híve.

Pulai Árpád 2014-ben Szenttamáson megalapította a „Čunak” Egyesületet, melynek célja a textiltechnikák újraértékelése, tevékenységébe pedig a horizontális és vertikális szövőszékeken való szövés, a kézi és gépi kötés, valamint a képzőművészeti-textilmegmunkálási műhelymunkák tartoznak.

Újvidéken textilformázást tanít a Bogdan Šuput Iparművészeti Iskolában, 2015 óta pedig Belgrádban az Iparművészeti Egyetem textiltervezői fakultásának munkatársa.