GÁRDONYKÁPOLNÁSNYÉKNADAPPÁKOZDSUKORÓVELENCE
EFOP-1.5.2-16-2017-00017

Rólunk

A csapatunkat elindító pályázati projekt 2018 és 2020 tavasza között számos területen kezdeményez. Központi gondolata az emberek személyes támogatása a térség intenzív átalakulása közben. Célja minél nagyobb számban aktivizálni a már itt lakókat és az újonnan érkezőket is. Munkaerő Mozaik programja egyénre szabott segítséget (tesztek, mentorálás, közvetítés, képzés) nyújt fiataloknak, gyermekes hölgyeknek, leszakadóknak. Ifjúsági programja fiatalok ötleteit karolja fel, emellett az ő szemükkel – és a közösségi média eszközeivel – fedezi fel újra a térséget. Egészséget és sportot népszerűsítő számos programja a témától távol állókat is arra bátorítja, hogy mozogjanak, figyeljenek oda életmódjukra. A térség önkénteseit összekapcsolja az őket fogadó támogatandó programokkal. Mindemellett az öt településen csaknem hatvan rendezvényt és több száz iskolai, óvodai, egyéb intézményi foglalkozást tart a fenti témákban.

Mindezekkel lehetőséget, szikrát igyekszik adni egy-egy csoportnak, kezdeményezésnek. Eredménye az lesz, ha közel két év múlva tucatnyi új, az embereket segítő program, szolgáltatás jelenik meg a térségben.

 

Sportolási lehetőségek a Velencei-tó körül

Gondoltál már rá, hogy milyen sokféleképpen mozoghatsz a Velencei-tó környékén?
Megeshet, hogy az általunk szervezett sportos alkalmakon nem találkozol minden lehetőséggel, ami a tó körül vár, ezért összegyűjtöttük a sportolási lehetőségeket - minél inkább a teljességre törekedve. 

Bővebben...

Saját teret kap a Vektor Közösségi Pont

Szépül a közösségi pont. A Vektor Közösségi Pont saját teret kap, amelyet önkénteseink a napokban csinosítanak és festenek. A közösségi tér célja, hogy helyet adjon találkozók és tréningek számára, továbbá a tó környéki fiatalok kezdeményezéseinek elindítására.

Bővebben...

Szerkesztői levél - 2018. július

A Vektor Közösségi Pont csapata a Velencei-tó körüli közösségi, ifjúsági, civil, kulturális, oktatási és más, az embereket támogató célok elősegítésére jött létre. Az indító szikrát egy pályázati projekt jelenti, ugyanakkor hosszú távra tervezünk. Szeretnénk a tó körül élők egy irányba húzását elősegíteni. Legyenek közös célok, a hasonló ötletek találkozzanak, az ugyanazt akarók működjenek együtt hálózatokban!

Bővebben...